Υπάρχουν περιπτώσεις όπου στα πίσω δόντια της άνω γνάθου πριν αρκετά χρόνια έχει πραγματοποιηθεί εξαγωγή, ή η ανατομική περιοχή είναι ιδιαίτερη, με αποτέλεσμα το οστό της γνάθου να μην επαρκεί για τα οδοντικά εμφυτεύματα. Εδώ και αρκετά χρόνια, η εμφυτευματολογία δίνει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης αυτής της κοιλότητας. Γίνεται ανάπλαση του οστού στην περιοχή αυτή, έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν οδοντικά εμφυτεύματα. Με την τεχνική κλειστού ή ανοιχτού παραθύρου, γίνεται η εισαγωγή στο ιγμόρειο μέσω του εσωτερικό του στόματος.
Στην περίπτωση όπου οι ρίζες εισέρχονται φυσιολογικά, γίνεται προσπέλαση από το σημείο όπου πρόκειται να τοποθετηθεί το εμφύτευμα και με ειδικές φρέζες και εργαλεία συμπυκνώνεται το οστό για να μπορέσει το εμφύτευμα να γίνει αποδεκτό. Στην περίπτωση όμως που το οστό της γνάθου δεν επαρκεί για το οδοντικό εμφύτευμα, ανοίγεται ένα οστικό παράθυρο στην περιοχή όπου έχουν χαθεί τα δόντια και με την χρήση μοσχευμάτων και ειδικών μεμβρανών δημιουργείται μέσα στην κοιλότητα οστό και στις περισσότερες περιπτώσεις το εμφύτευμα τοποθετείται ταυτόχρονα.
Γίνεται κατάλληλη προετοιμασία με ακτινογραφίες και κλινικές εξετάσεις οι οποίες πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο χειρούργο, έτσι ώστε να γίνεται η τεχνική με ασφάλεια.